Bamboe parket

Wij leveren en leggen al meer dan 20 jaar bamboe parket vloeren. In de afgelopen tien jaar is bamboe uitgegroeid tot een begrip dat bekend staat om de milieuvriendelijke eigenschappen. Bamboe is geen boom, maar een “grassoort” dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen kan bamboe dan ook 30 centimeter tot 50 centimeter per dag groeien.Het proces van bamboe naar bamboe parketvloer

Het proces van bamboe begint bij de moederplant. Deze plant maakt ieder jaar nieuwe stammen aan. Na een groeiproces van vijf jaar is de plant volwassen. Vanaf nu kan hij ieder jaar worden gesnoeid, zonder dat de omvang van het bos afneemt. Door het kappen en weghalen van kleine stammen bamboe, wordt de groeikracht van het bos zelfs versterkt. Deze werkwijze zorgt voor een grotere groei van nieuwe scheuten en een betere kwaliteit in het volgend jaar. Na het zagen van de bamboestam, wordt deze in de lengterichting in strips gezaagd. Vervolgens worden op verschillende manieren de bamboe strips verlijmd tot een parket.Hieronder leest u de verschillen tussen de bamboe vloeren:

  • Plain pressed: De bamboe strips worden horizontaal naast elkaar geperst en onder hoge druk verlijmd. Het resultaat is een plaat of plank met de karakteristieke bamboeknopen.
  • Side pressed: Een alternatief voor het horizontaal persen van de strips is de zijwaartse persing. Hierdoor ontstaat een fijner lijnenpatroon, waarbij de bamboeknopen iets minder zichtbaar zijn.
  • Density: In dit geval worden de strips, voordat ze worden verlijmd, gecomprimeerd. Hierbij worden de strips ‘verdrukt’ tot vezels. Eenmaal verlijmd ontstaat een zeer fraai lijnenpatroon en bovendien is het eindproduct, door het comprimeren, meer dan twee keer zo hard als de bovengenoemde soorten.


Kom langs in onze bamboevloer showroom in Breda

In de loop der jaren is een uniek assortiment aan bamboe vloeren en parketproducten ontstaan. Wij hebben zowel voor binnen als voor buiten een uitgebreide selectie aan bamboe vloeren. Voor meer informatie over onze collectie heeft u de mogelijkheid om te zoeken op kleur of op type. Wilt u graag meer informatie? Bel ons dan op 076-5217160 of stuur ons een e-mail op info@almaparket.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Breda. We hebben diverse bamboevloer voorbeelden in onze showroom.