Bamboe vloeren

Alma parket vloeren heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het leveren en leggen van Bamboe vloeren. In de afgelopen tien jaar is het product Bamboe uitgegroeid tot een begrip dat bekent staat wegens zijn milieuvriendelijke eigenschappen. Bamboe is geen boom, maar een “grassoort” dat “verhout” en razendsnel groeit. In het groeiseizoen kan Bamboe dan ook 30 cm tot 50cm per dag groeien. De kap en groeiwijze zijn de belangrijkste milieu argumenten.

Het proces van Bamboe begint bij de moederplant. Deze plant maakt ieder jaar nieuwe stammen aan. Elke jaar kan de volwassen plant die een groeiproces van 5 jaar heeft gehad worden geoogst., zonder dat de omvang van het bos afneemt. Door het kappen en weghalen van kleine stammen Bamboe wordt de groeikracht van het bos zelfs versterkt. Deze werkwijze zorgt voor een grotere aanwas van nieuwe scheuten en betere kwaliteit in het volgend jaar.Na het zagen van de Bamboe stam wordt deze in de lengterichting in strips gezaagd. De buitenste groene schil van de Bamboe wordt verwijderd, in een speciale schaafbank. Eventueel kan de Bamboe gekookt (gestoomd) worden, waardoor de suikers verbranden en het materiaal een caramel-bruine kleur verkrijgt. Na droging worden de strips nogmaals geschaafd. De strips kunnen op diversen manieren worden samengesteld. De strips kunnen op diversen wijze worden samengesteld;

PLAIN PRESSED
De bamboestrips worden horizontaal naast elkaar geperst en onder hoge druk verlijmd. Het resultaat is een plaat of plank met de karakteristieke Bamboeknopen.

SIDE PRESSED
Een alternatief voor het horizontaal persen van de strips is de zijwaartse persing. Hierdoor ontstaat een fijner lijnenpatroon, waarbij de Bamboeknopen iets minder zichtbaar zijn.

DENSITY
In dit geval worden de strips, voordat ze worden verlijmd, gecomprimeerd. Hierbij worden de strips ‘verdrukt’ tot vezels. Eenmaal verlijmd ontstaat een zeer fraai lijnenpatroon en bovendien is het eindproduct, door het comprimeren, meer dan twee keer zo hard als de bovengenoemde soorten.

In de loop der jaren is een uniek assortiment aan Bamboe vloer producten ontstaan. Wij hebben zowel voor binnen als voor buiten een uitgebreide selectie aan Bamboe vloeren. Voor meer informatie over onze collectie kunt u zoeken op kleur of op type. Klik hieronder om ons assortiment Bamboe vloeren verder te bekijken.