Historie

RIJK AAN HISTORIEALMA PARKET VLOEREN BREDA historie 1950 showroom

ALMA PARKET heeft een rijke historie in het leggen van stijlvolle en ambachtelijke vloeren. Het begon in 1951 toen de heer A. Luijten het vloeren bedrijf begon aan de Dijklaan 31 Te BREDA. Na een periode van twee jaar werd ervoor gekozen om zich te vestigen aan de haven in Breda. In het pand aan haven 16 werd de eerste showroom gerealiseerd aan de haven. Dit was het begin van een lange periode van het bestaan van ALMA PARKET VLOEREN aan de haven in BREDA.

 

ALMA PARKET VLOEREN BREDA historie 1970 showroomDoor dat er steeds meer mogelijkheden kwamen in de houten vloeren en de toonkamer te klein werd, verhuisde Alma Parket naar no.17 aan de gedempte haven. Tot op de dag van vandaag is ALMA PARKET VLOEREN nog gevestigd aan de Bredase Haven, echter tegenwoordig op nummer 6. In onze Fabriek werden vroeger onze speciale dunvloeren geproduceerd. Tegenwoordig worden de vloeren in diversen houtsoorten, kleuren en afmetingen gemaakt worden. Nog steeds wordt een grote verscheidenheid aan houtsoorten en motieven geboden. Ook voor reparaties en aanhelingen wordt een passende oplossing gemaakt.

 

ALMA PARKET VLOEREN BREDA historie 2013 showroom

Dhr. Maurits Kroon is 50 jaar geleden als werknemer gestart in het vloerenbedrijf ALMA PARKET. Toen de gelegenheid zich aandeed twijfelde hij geen moment en heeft hij samen met zijn vrouw Annette Kroon het bedrijf overgenomen. Van kleins af aan ging hun zoon Dennis Kroon al met zijn vader mee als deze een houten vloer ging leggen en het is dan ook niet vreemd dat hij  besloot heeft ALMA PARKET van zijn ouders over te nemen.