Aanheling

AANHELING OP BESTAANDE VLOER

Alma Parket biedt U de mogelijkheid om de bestaande vloer aan te helen.

SONY DSCDe bestaande vloer aanhelen is ook een mogelijkheid. Plaats u een aanbouw dan kunnen wij U bestaande vloer in tanden waardoor u weer een nieuwe vloer heeft.

Open haard verwijdert twee kamers een maken of een uitbouw. U bent tevreden over uw huidige vloer. Wij mogelijkheden bespreken om de bestaande vloer door te laten lopen in de nieuwe ruimte. Onze specialisten zorgen ervoor dat, wanneer de vloer door kan lopen, zodat u straks een nieuwe vloer heeft.

SONY DSCHet vergroten van uw woning door middel van een aanbouw of als u de indeling van uw woning wilt veranderen door een verbouwing, heeft vanzelfsprekend gevolgen voor uw (houten) vloer. Het is een goed moment om het vervangen, veranderen of renoveren van uw vloer in overweging te nemen.

Indien u een vertrek gaat uitbouwen waar al een houten vloer ligt, dan kan er in de meeste gevallen een gedeelte worden aangeheeld. Door het verwijderen van een aantal planken van de bestaande vloer, zorgen wij voor een natuurlijke overgang. Het beste resultaat wordt behaald indien u de bestaande vloer door ons laat schuren.

U heeft dan niet alleen een ‘nieuwe vloer’, SONY DSCmaar ook beperkt u eventueel kleurverschil met het nieuwe gedeelte doordat wij de vloer in z’n geheel kunnen afbehandelen.

Droogtijd ondervloer
Omdat een uitbouw of verbouwing soms in een relatief korte tijd gerealiseerd wordt, komt het voor dat de nieuwe dekvloer bij de oplevering nog niet droog genoeg is voor het plaatsen van een houten vloer.

Met het oog op uw planning is het noodzakelijk rekening te houden met deze droogtijd. Een richtlijn hierbij is dat u er vanuit moet gaan dat de vloer eerst twee weken moet uitharden, waarna u één week droogtijd moet optellen per centimeter dekvloer. Hierdoor moet u uitgaan van een droogtijd van ca. 7-8 weken vanaf het moment dat de basisvloer gerealiseerd is.

Door middel van vochtmetingen kunnen wij het vochtpercentage in uw vloer vaststellen.
Indien de vloer te hoge waarden vertoont, kan soms het drogingsproces worden bespoedigd
door het plaatsen van een bouwdroger. Vaak kunnen wij aan de hand van de vochtmeting al een grove inschatting maken op welke termijn het gewenste meetresultaat verwacht kan worden.